Suplimentare dozatoare cu dezinfectant gel pentru mâini

La Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, a fost montat un numar suplimentar de dozatoare cu dezinfectant gel pentru mâini.

Suplimentarea a fost facută cu precădere în zona ambulatoriului integrat, căi de acces, spitalizare de zi, iar dacă situația o va impune, aceasta acțiune va continua!

“Gelul dezinfectant pentru mâini este un gel de curățare antibacterian, hidroalcoolic, de generație nouă, utilizat pentru dezinfecția igienică a mâinilor prin frecare. Substanța activă principală a gelului dezinfectant pentru mâini garantează dezinfectarea la menținerea unui contact de 30 de secunde pe mâini, în cantitatea indicată de producator și pentru a garanta efectul virucid, la menținerea unui contact de 2 minute. Nu necesita clatire!”.

Asigurăm, pe aceasta cale, pacienții noștri că există o preocupare permanentă pentru a trece cu bine peste epidemia de gripă sezonieră și de a gestiona eficient situația ipotetică de apariție a unui caz suspect de Covid 9 in aria noastră de deservire.

Totodată, rugăm pacienții ca în cazul apariției unor semne simptomatice (febră, tuse, stare generală înrăutățită ), să urmeze circuitul firesc, medic de familie, medic specialist și să nu blocheze structurile de urgență.

Nu în ultimul rând, trebuie informat personalul medical dacă ați călătorit sau veniți dintr-o zonă unde au fost confirmate cazuri de COVID 19.

De asemenea, reamintim măsurile preventive care trebuie respectate:

  • accent pe igiena personală;
  • spalărea corectă a mâinilor;
  • comportamentul în colectivitate;
  • folosirea corectă a măștilor de protecție, a șervețelelor de unică folosință, etc.

Până la acest moment, în zona de acoperire a Spitalului “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, nu au fost cazuri suspecte sau confirmate de COVID 19!

COVID 19, dozatoare cu dezinfectant