După întâlnirea de ieri cu Ministrul Sănătății, doamna Sorina PINTEA, și reprezentanții Ministerului Sănătății, concluzia este una singură!

Spitalul Buhuși va rămâne spital (Unitate Sanitară cu Paturi), nu se vor pierde specialități (secții , compartimente), dar se impune o reorganizare internă pentru structurile unde indicatorii sunt sub media națională! Spitalul va trebui să înainteze până luni, 11.03.2019, o propunere de eficientizare/reorganizare către Ministerul Sănătății, iar în funcție de această propunere urmează să fie actualizată structura organizatorică!

Deci, după cum am mai afirmat, Ministerul nu va închide spitalul din Buhuși, dimpotrivă, discuțiile au avut loc cu indicatorii în față, indicatori care sunt asumați de spital. Au fost discuții libere bazate pe argumente, pe cifre, pe statistici, ceea ce, până la urmă, reprezintă normalitatea într-un sistem sanitar eficient!

În perioada următoare, analiza indicatorilor pentru fiecare structură se va face la o perioadă determinata de timp, urmând, ca în funcție de rezultate, să se ia  măsurile care se impun pentru a evita orice situație ce ar pune în pericol unitatea sanitara!

Mulțumim celor care au avut încredere și au crezut în viitorul acestui spital!

“Spitalul Orășenesc Buhuși va rămâne spital, după ce, în prima variantă a masterplanului urma să fie transformat în ambulatoriu de specialitate, pierzând componenta de spitalizare. Managerul unității trebuie să depună în acest sens un program de reorganizare“.

“Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a cerut miercuri managerilor de spitale din județul Bacău să reducă numărul de internări evitabile, managerii având termen până luni să trimită la minister propuneri de reorganizare a activității în vederea creșterii eficienței. Totuși, ministrul i-a asigurat pe manageri că pot păstra numărul de paturi într-o formulă reconfigurată în funcție de cererile de servicii medicale din zonele deservite”

Conferința de presă cu ministrul Sănătății Sorina Pintea

Ce spitale risca sa se închidă?! Ce spitale se descurcă bine și care nu vor mai reuși sa prindă contracte la Casa Județeană de Asigurări de sănătate!