În data de 22 martie 2019, a fost inaugurat sectorul aseptic din cadrul compartimentului A.T.I. (Anestezie și Terapie Intensivă), Spital Orășenesc Buhuși .

Lucrările de reabilitare au constat în igienizarea salonului, magaziei de materiale sanitare și al punctului de lucru pentru asistenții medicali.

A fost montat tarket antibacterian în doua culori iar varul folosit este cel cu ioni de argint, certificat pentru unitățile sanitare.

S-a renunțat la faianța veche de peste 40 de ani, pervaze și vechile finisaje! Compartimentul a fost dotat cu echipamente specifice, respectiv rampe pentru distribuția gazelor medicale, rame prize electrice, suporți monitoare funcții vitale, dulapuri gestionare medicație pacienți, lămpi electrice reglabile și prize de oxigen pentru fiecare pat în parte.

Aceste echipamente au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare de la Consiliul Local / Primăria Orașului Buhuși! Paturile sunt specifice pentru A.T.I. , prevăzute cu segmente rabatabile, comandă electrică, bare de protecție și stative pentru perfuzii.

După finalizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a sectorului aseptic A.T.I, s-a oficiat și o slujbă de sfințire la care au participat Primarul Orașului Buhuși, medici, asistente medicale, infirmiere, alte categorii de personal din cadrul Spitalului Buhuși.

În acest moment putem spune că avem o structură modernă care va contribui, în mare măsura, la satisfacția pacientului și la creșterea calității actului medical!