Modificări în cadrul Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie!

Noutati

Spitalul Orășenesc Buhuși are medic nou, Dr. BIVOL Raluca, medic specialist specialitatea recuperare, medicină fizică și balneologie. Programul este de marti până vineri de la 07.00 la 15.00.

“Reabilitarea Medicală (în trecut numită Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, respectiv Balneofizioterapie) este o specialitate medicală clinică independentă, responsabilă de prevenirea, diagnosticarea, tratarea și managementul reabilitării persoanelor cu afecțiuni dizabilitante și comorbidități la toate vârstele, în vederea promovării capacităților și performanțelor fizice și cognitive ale acestor persoane, precum și în vederea creșterii calității vieții acestora.

Scopul este de a îmbunătăți și de a restabili capacitatea funcțională și calitatea vieții pentru peroanele cu dizabilități fizice, afecțiuni dizabilitante /sau handicap, obiectul fiind restabilirea funcției optime în contextul prezenței unor diverse leziuni fizice, tisulare /sau funcționale.”

Dotarea cu aparatură și echipamente medicale a Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie este cea minim necesară (Btl X2, Siemes Ultratherm 608 (Unde Scurte ) X3, Datronix (Baia Galvanica), Magnetodiaflux, Presoterapie Mk 400, Diadinamic, Bioptron,Tensiometru + Stetoscop) dar se dorește îmbunătățirea acesteia în perioada urmatoare .

Activitatea medicală a Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie:

Bolile cel mai frecvent tratate în cadrul cabinetului sunt: Lumbago, Scolioză, Lombosciacică, BAVP, Dorsalgii, Pinteni calcanean, Spondiloza CDL, Coxartroză, Hemipareză, Gonartroză, Hemiplegie, Fracturi, e.t.c.

În acest moment, Spitalul Buhuși are acoperită cu resursă umană aceasta specialitate, dar se dorește ca de anul viitor să se încheie contract cu C.A.S. Bacău, atât pe partea de ambulatoriu cât și pe spitalizare de zi. Astfel, pacienții noștri vor putea beneficia de toată gama de servicii medicale pe această specialitate, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, pe perioada spitalizării și contra cost la cerere!

În acest moment serviciile medicale pot fi oferite doar contra cost !

balneologie, Dr. BIVOL Raluca