Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși este angrenat în acordarea asistenței medicale de specialitate, atât prin specialitățile medico-chirurgicale, cât și prin secția de boli infecțioase a unității sanitare, care acordă îngrijiri cazurilor de îmbolnăvire COVID-19, aici fiind internați în acest moment, atât pacienți pozitivi, cazuri ușoare și medii, cât și pacienți care prezintă suspiciuni din Buhuși, localitățile învecinate și din județul Bacău.

De asemenea, pacienții – cazuri severe, din Buhuși și localitățile învecinate, vor fi transferați la alte unități sanitare din județ sau din țară!

Până în acest moment, au fost tratați, vindecați și externați un numar de 5 pacienți.

La acest moment, toate secțiile/compartimentele/specialitățile sunt funcționale, nu există nici o structură închisă.

Totodată, în acest moment, nu există personal medical sau nemedical infectat COVID-19 (cele doua cadre sanitare care au iesit pozitive la testarea RT PCR, au fost asimptomatice, au urmat tratamentul corespunzator și s-au negativat).

Prin Compartimentul Primiri Urgențe se asigură activitatea medicală de urgență pentru persoanele care se adresează spitalului și, în funcție de patologia specifică, se internează în secții ale unității sanitare prin structura tampon, unde pacienților internați le sunt recoltate teste RT PCR și, în funcție de rezultatele acestora, sunt internați pe secțiile spitalului, iar cei cu rezultate pozitive la secția de boli infecțioase sau la alte instituții sanitare.

În condițiile specifice evoluției pandemiei COVID-19, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși preia pacienți transferați și de la alte unități sanitare din județ, în secțiile/compartimentele Pediatrie, Medicină Internă, Reumatologie, Cardiologie, Neurologie, Îngrijiri paliative.

La nivelul unității sanitare, au fost recoltate un numar de 102 teste R.T. PCR de la pacienții care au prezentat simptomatologie respiratorie.

Salariații noștri, contacți cu cazuri confirmate, au beneficiat de testări R.T. PCR, precum și de testări igM / IgG ( peste 90 de testari).

Unitatea noastră dispune de cantități corespunzatoare de echipamente de protecție, dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente.

Vă mulțumim pentru susținere și încrederea acordată!