Campanie de preventie și educație pentru sănătate

Noutati

Campanie de prevenție și educație pentru sănătate

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși organizează în data de 29 februarie 2020, “Ziua Prevenției”.

În cadrul acestei campanii, a două organizată la nivelul acestei instituții sanitare, puteți beneficia, gratuit, de o Electrocardiogramă (EKG), măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale.

Electrocardiograma (EKG) este un test extrem de important, care înregistrează activitatea electrică a inimii, cu ajutorul unor mici electrozi poziționați pe piele.

Este un examen nedureros, neinvaziv și rapid, care indică medicului potențiale probleme legate de activitatea electrică a inimii.

Verificarea glicemiei ajută la reducerea riscului apariției complicațiilor diabetului și controlează simptomele neplăcute ale hipo/hiperglicemiei.

Tensiunea arterială este unul dintre cele mai bune instrumente de verificare a stării de sanatate.

Tensiunea arterială sau presiunea arterială reprezintă forța exercitată de sânge asupra unității de suprafață a arterelor.

Inima, prin activitatea sa, întreține o diferență de presiune de-a lungul arborelui circulator.

Presiunea are un maxim în aortă, iar pe măsură ce sângele se îndepartează de inimă, presiunea arterială scade, astfel că în venele din apropierea atriului drept ea este 0. Diferența de presiune permite circulația sângelui de la artere spre vene.

Ne dorim ca astfel de campanii să le desfășurăm de acum înainte cel puțin trimestrial pentru a scoate în evidență importanța prevenției medicale, cât și pentru a oferi un sprijin pacienților din Buhuși și localitățile arondate.

Locația campaniei: Compartiment Primiri Urgențe / Urgențe Pediatrie, sâmbată 29 februarie 2020, începand cu ora 09,00 până la ora 12,00.

Totul este GRATUIT iar pentru a vă asigura un loc în această dată, vă rugăm să vă programați la nr. de telefon 0758769379 sau 0749385030.

Ziua Prevenției